Kuulumisia Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiltä

Hyvän sanoman Hop’In kokoaa yrittäjiä yhteen

Käynnistimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä pari vuotta sitten kahden yrittäjänaisen vetämänä yrittäjien kristillisen toiminnan Paremman Huomisen lounashetkillä kerran kuukaudessa. Lounaan lomassa kuulimme lyhyen johdatuksen tapaamisen teemaan ja keskustelimme aiheesta ja jaoimme kokemuksia. Ensimmäisen vuoden aikana kuulimme, että juuri vastaavaa toimintaa oli käynnistetty samaan aikaan Ranskassa. Heillä toiminta oli saanut nimekseen Hop’In. Hyppää mukaan ja vahvista toivoa paremmasta huomisesta, mikäpä sen osuvampaa! Me otimme käyttöön saman nimen.

Kuluvan vuoden aikana toimintaa on laajennettu ja maaliskuussa järjestimme yhdessä Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:n ja Tuiran seurakunnan kanssa yrittäjien aamiaistilaisuuden, jossa puhujavieraana oli Keijo Leppänen. Tilaisuus keräsi salin täyteen yrittäjiä. Keijo kertoi uskon merkityksestä omassa elämässään ja hänen sanansa koskettivat ja puhuttelivat kuulijoita. Suureksi iloksemme tilaisuuteen tuli mukaan runsaasti yrittäjiä, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet lounastoimintaan. Kun Sana koskettaa ja vaikuttaa, se on aina Jumalan ihme. Tämä tuli todistetuksi jälleen kerran. Samassa tilaisuudessa osallistujilla oli mahdollisuus ilmoittautua tulevan toiminnan suunnitteluryhmään ja kolmisenkymmentä vapaaehtoista jätti yhteystietonsa. Ryhmän toimesta Hop’In toimintaa suunnattiin uudelleen ja jatkossa kuukausikokoontumiset toteutetaan yritysvierailuina ja samalla isäntäyrittäjällä on mahdollisuus kertoa omasta arvoperustastaan ja kertoa, millaista on toimia kristittynä yrittäjänä. Lounashetkiin verrattuna illalla toteuttavissa tilaisuuksissa on enemmän aikaa toinen toisensa kohtaamiseen ja yrittäjille tärkeiden verkostojen rakentamiseen.

Tulevan syksyn toiminta huipentuu joulukuussa tilaisuuteen, joka toteutetaan maaliskuun tilaisuuden kaltaisesti. Tällä kertaa puhujaksi on kutsuttu Mika Poutala. Joulupuuroaamiaisen lomassa perehdymme terveyden asiantuntijoiden johdatuksella terveellisiin elämäntapoihin. Mika syventää aihetta ja kertoo kokemuksistaan huippu-urheilijana sekä siitä, mitä lähestyvän joulun sanoma tarkoittaa hänen omassa elämässään.

Koen olevani etuoikeutettu saadessani yhdistää omaan työhöni kristillisen sanoman edistämisen yrittäjien keskuudessa. Yrittäjänä toimiminen ja liike-elämä on vastuullista ja vaativaa ja usein myös varsin armotonta. Armon sanoma tuo elämään rohkeuden, valon ja toivon. Meidän ei tarvitse elää tätä elämää omassa voimassamme ja itsemme varassa, vaan voimme luottaa Taivaallisen Isämme huolenpitoon ja syntiemme anteeksi saamiseen. Lauluntekijän sanoin ”Taakat, huolet kirpoavat edessä armoistuimen”. Voiko tämän tehokkaampaa ”mindfullnessia” ollakaan?

Yhteistyö Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:n kanssa on ollut hedelmällistä ja haluamme jatkaa tätä hyvin käyntiin lähtenyttä työtä yrittäjien parhaaksi. Suomi kasvaa yrittäjyydestä ja tätä haluamme omalta osaltamme olla tukemassa.

Kirsi Anttila, järjestöpäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

← Takaisin uutisiin ja blogeihin