Hei Missionmen-ystävät!

Toivon, että teillä on kaikki hyvin ja että elämä palaa sielläkin vähitellen normaaliksi. Me saimme vapauden jatkaa jumalanpalveluksiamme ja kokoontumisiamme normaalisti toukokuun 10. päivä, mutta vielä emme tiedä mitä syksy tuo tullessaan. Tervehdin teitä tänään virolaisen kirkkovuoden päivän tekstin mukaan: “Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen.” (1. Tim. 6:12) Rakastan tätä jaetta, koska se kutsuu taisteluun, mutta samaan aikaan muistuttaa meitä siitä, että uskon taistelu on kuitenkin hyvä taistelu.

Haluan antaa teille päivityksen myös Sakun kirkon rakennusvaiheista. Koronan aiheuttaman pienen viivästymisen jälkeen työt aloitettiin jälleen toukokuun alussa. Nyt työtä tehdään pääsääntöisesti sisätiloissa. Työn alla ovat niin kirkkosali, aula, keittiö, toimistotilat kuin ilmanvaihtokin, sekä kaikki ovet ja ikkunat. Taloustilanne määrittelee sen, kuinka pitkälle taas pääsemme. Tähän päivään mennessä olemme keränneet yhteensä 810 000 euroa ja siitä kiitos kuuluu kaikille ystävillemme Suomessa, Virossa, Norjassa, Saksassa ja Englannissa. Olen erityisen iloinen siitä, että itse asiassa enemmän kuin puolet tuosta summasta on tullut Virosta! Liikemiesten Lähetysliittoa ystävineen haluamme kiittää sydämellisesti siitä, että olette siunanneet meitä niin rukouksin kuin lahjoinkin. Erityiskiitos kesäkuun alussa saamastamme 3374 eurosta. Jos oikein lasken, olette nyt tukeneet meitä yhteensä 16 682 eurolla. Rakennamme tämän kirkon yhdessä!

Kaiken kaikkiaan meiltä puuttuu vielä noin 190 000 euroa kirkon valmiiksi saattamiseen. Sen lisäksi on hankittava vielä kaikki irtaimisto kuten tuolit, pöydät, lamput, alttari, urut, kirkkotaide ja muu sellainen, joskin moni asia voi myös jäädä odottamaan. Teemme hankintoja prioriteettijärjestyksessä. Meillä on jo iso piano, joka voi hoitaa urkujen tehtävää muun muassa jumalanpalveluksissa ja ainakin alkuun huonekaluiksi käyvät vanhatkin.

Toiveenamme olisi saada niin paljon sisätiloista tehdyksi vielä tänä vuonna kuin mahdollista, jotta saisimme kirkolle virallisen väliaikaisen käyttöoikeuden. Siinä mielessä ihan kaiken ei tarvitse vielä lähiaikoina olla valmista. Jos luvan saaminen onnistuu, voisimme muuttaa sisään Tuomaanpäivänä 21. joulukuuta, mutta se ei ole tietenkään vielä varmaa.

Hyvät uutiset tulevat myös siinä, että Sakun kunta on luvannut huolehtia kirkon parkkipaikasta sekä tiestä ja kävelytiestä kokonaisuudessaan. Se on suorastaan fantastista, koska siinä säästämme jo noin 100 000 euroa. Olemmekin todella iloisia siitä, että kunta tulee tässä vastaan, sillä vielä vuosi sitten suurin osa päätöksentekijöistä oli kaikkea taloudellista tukea vastaan. Jumala on koskettanut heidän sydämiään ja silläkin on varmaan osansa asiassa, että Sakun kirkon rakennustyö valittiin Virossa “vuoden uroteoksi” vuonna 2019. Se on osoittanut myös poliitikoille, että asiasta todellakin välitetään täällä.

Koronapandemian aikana Sakun seurakunta vahvisti näkyvyyttään erityisesti verkossa. Vaikka olemmekin iloisia siitä, että fyysiset kokoontumiset ovat jälleen sallittu, (tulemme järjestämään niitä sään salliessa myös ulkona), aiomme silti jatkaa myös lukuisia ihmisiä tavoittavaa verkkoviestintäämme uutena lähetystyön kanavana ja muotona.

Tein hiljattain parikin englanninkielistä haastattelua teitä ulkomaisia ystäviämme varten ja löydät ne seuraavista osoitteista:

Ardon Kaerman (Sakun kirkon rakennustyön projektijohtajan) haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=oFnywOJmbhw&list=PLaI17TRQoxIdSGtoARLOIM…

Kristiina Seppelin (Sakun seurakuntaneuvoston puheenjohtajan) haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=4uk1e-JpV5E&t=7s

Toivon, että niistä on teille iloa! Kertokaa meille, jos haluatte lisätietoa ja tai vaikkapa lähettää meille esirukouspyyntöjä. Siunattua kesää, hyviä vointeja ja parhaat terveiset Liikemiesten Lähetysliiton jäsenille, hallitukselle ja henkilökunnalle!

Magne Mölster

Sakun Pyhän Tuomaan seurakunnan pastori

Viron evankelis-luterilainen kirkko