Lahjoittamalla Operaaatio Ruokakassille tuet Turun alueen vähävaraisimpia ihmisiä. Operaatio Ruokakassi on 1.3.2008 perustettu turkulainen pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö, jonka tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi yhdistyksen kanssa yhteistyössä toimivien seurakuntien kautta vähävaraisille ihmisille.

Ruokakasseja on jaettiin viime vuonna noin 187.000 kpl ja lämmin ateria tarjottiin noin 25.000 kertaa. Ruoka-aputoiminta on nykyään yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti hyvin merkittävää ja laajaa työtä. Leipäjonojen asiakasmäärät ovat kasvaneet viime vuosina noin 10 prosenttia vuodessa. Arviomme mukaan Turun seudulla autamme noin 3000–5000 kaikkein heikommassa asemassa olevaa ihmistä. Lahjoituksellasi autat Operaatio Ruokakassia jatkamaan työtä.

Auta meitä auttamaan jatkossakin kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita tilinsiirtona

Voit tehdä lahjoituksen tilisiirtona Suomen Liikemiesten Lähetysliiton tilille.

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto
Tili: FI 14 5319 0420 0885 31
Viite: 1012

Lahjoita Pivolla

Lähetä haluamasi summa Pivo-sovelluksen kautta numeroon 1818. Lisätietoa Pivo-lahjoituksesta tästä.

Liity kuukausilahjoittajaksi

Kun kurjuus lisääntyy, työttömien jonot pitenevät ja yhä useampi perhe putoaa köyhyysrajalle, tarvitsemme apuasi säännöllisesti, jotta työmme vähävaraisten parissa voi jatkua. Kuukausilahjoittaminen on helppo tapa olla mukana tukemassa itselle tärkeitä asioita ja arvoja. Liity kuukausilahjoitajiin tästä.

Rahankeräyslupa RA/2019/468 24.5.2019-23.5.2021 koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla. Poliisihallitus 24.5.2019 

KUULUMISIA KOHTEESTA

Kesälomat alkavat olla takanapäin ja uusi työkausi käynnistyy ruoka-avussa elokuun puolenvälin paikkeilla. Suurin osa jakopaikkojen vapaaehtoisista ja työntekijöistä on ladannut akkujaan kesällä ja nyt on taas hyvä jatkaa työtä virkistyneenä ja uusin voimin.

Operaatio Ruokakassin toiminta on laajentunut viime vuosien aikana voimakkaasti. Tänä vuonna olemme jo tähän mennessä työllistäneet tavalla tai toisella 36 ihmistä ja varastolla työskentelee lisäksi viikoittain 14 vapaaehtoista. Yhteensä työntekijöitä on siis viitisenkymmentä pelkästään Operaation varastolla Iso-Heikkilässä. Tämän lisäksi äärimmäisen tärkeitä ihmisiä ovat seurakuntien ja jakopaikkojen vapaaehtoiset, joita on yli 500 henkeä. Ilman näitä ihmisiä tästä työstä ei tulisi mitään.

Operaatio Ruokakassi on viime vuosien aikana pystynyt palkkaamaan ruoka-avun perustoimintaan logistiikkapäällikön, varastoesimiehen ja kaksi kuorma-auton kuljettajaa. Nämä ovat olleet välttämättömiä, koska toiminnan laajenemisen myötä työn määrä on kasvanut moninkertaiseksi. Tämä on tarkoittanut samalla aina suurenevaa haastetta lisääntyvien kustannusten muodossa. Syksy on taas se aika vuodesta, jolloin avustushakemukset lähtevät meiltä eri tahoille, mm. Turun kaupungille. Pyydän lukijoita muistamaan rukouksin, että saisimme tarvittavat varat kokoon ensi vuoden toimintaa ajatellen. Kiitos kun olette mukana työssämme!

Kuvassa henkilö pitelee sydämmen muotoista takinaa