SAKUN SEURAKUNTA

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto kerää varoja Viron Sakun seurakunnalle, jotta kauan kaivattu kirkko saadaan valmiiksi. Oma kirkkorakennus tekee Jumalan läsnäolon näkyväksi koko kunnassa ja mahdollistaisi Jumalanpalvelukset, kaste-, hää-, hautajaistilaisuuksien järjestämisen, lapsi- ja nuorisotyön kehittämisen, kokoukset ja erilaiset konsertit ja tilaisuudet. Auta tekemällä lahjoitus.

Keräystavoite: 1 000 000e
Varoista kerätty tähän mennessä 772 500e

Nykyinen Sakun rukoushuone

Saku6

Saku on 9500 asukkaan nopeasti kasvava ja kehittyvä alue Tallinnan lähellä. Sakussa ei kuitenkaan ole koskaan ollut omaa kirkkoa. Nykyisen seurakunnan käytössä on vanha ja huonossa kunnossa oleva veljesseurakunnan rukoushuone, johon mahtuu korkeintaan 50 ihmistä. Sakun seurakunta ei kuitenkaan itse omista rukoushuonetta. Seitsemän vuotta sitten (2013) Sakussa perustettiin oma itsenäinen luterilainen seurakunta – EELK:n Sakun Tuomaksen seurakunta, joka on kasvanut nopeasti.

Seurakunnassa on aktiivista lapsi- ja nuorisotyötä, joka tavoittaa laajasti eri-ikäisiä.

”Nykyinen rukoushuone on omalla tavallaan jännittävä haaste – joskus putket ovat jäässä ja vettä ei ole, nuortenillan valmistelu alkaa takan lämmityksellä ja kirkon penkkien uudelleenjärjestelyllä. Ihan ”oma nurkka” ja lämmin huone, jossa kokoontua olisi tosi hieno juttu.”

– Sakun aktiivinen nuori

”Sakun kunta lupasi äskettäin ottaa vastuun kirkon pysäköintialueesta, mikä on hyvä osoitus rukouksen voimasta.  Olemme myös jo alkaneet kerätä sisätiloihin huonekaluja ja muuta tavaraa: jopa suurin kirkonkello löysi rahoittajansa helmikuussa, kun antelias virolainen liikemies Ants Laos – entinen ministeri, jota ei ole edes kastettu – lupasi ostaa sen meille! ”

-Magne Mölster Sakun seurakunnan pastori

 

Lahjoita tilinsiirtona

Voit tehdä lahjoituksen tilisiirtona Suomen Liikemiesten Lähetysliiton tilille.

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto
Tili: FI 14 5319 0420 0885 31
Viite: 1054

Rahankeräyslupa RA/2019/468 24.5.2019-23.5.2021 koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla. Poliisihallitus 24.5.2019