Päivän Sanat sinulle

PÄIVÄN SANAT (TURUN SANOMAT, VKO 9)

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto lähetyssihteeri, Laura Kalaja

Ma 26.2. ”Te kyllä tutkitte kirjoituksia, koska luulette niistä löytävänne ikuisen elämän ja nehän juuri todistavat minusta. Mutta te ette tahdo tulla minun luokseni, että saisitte elämän.” Joh. 5:39-40

Ystäväni päätti todistaa minulle, että Jeesus ei ole Jumala. Hän oli vakuuttunut, että jos Raamatusta ei löydy lausetta, jossa Jeesus sanoo suoraan olevansa Jumala, silloin hän voi näyttää kuinka väärässä kristityt ovat. Hän alkoi lukea evankeliumia, ja vähän väliä soitti kertoakseen, että Jeesus sanoo näin ja näin, tämä tarkoittaa, ettei Hän ole Jumala. Kuuntelin kärsivällisesti. Mutta Jumalan Sana on uskomaton, sitä vastaan on vaikea taistella. Pian soitot harvenivat. Eräänä päivänä kun keskustelimme jälleen Jeesuksesta, hän avasi Raamatun ja etsiessään vastaväitettä pysähtyikin auenneen kohdan äärelle. Hän meni aivan hiljaiseksi. Sitten hän sanoi, ettei tiennyt täällä lukevan näinkin. Jumala oli puhunut. Rukoilen, että hän tahtoisi tulla tämän Jumalan luo saadakseen elämän.

Ti 27.2. ”Jos te uskoisitte Moosesta, uskoisitte myös minua — juuri minusta hän on kirjoittanut. Mutta kun te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka voisitte uskoa minun puhettani!” Joh. 5:46-47

Oletko miettinyt miten tärkeää on, että meillä on talletettuna koko Raamattu? Voimme koska vain tarkistaa, mitä profeetat ovat historian aikana sanoneet. Voimme nähdä, että uskomme ja pelastuksemme ei lepää yhden ihmisen sanojen varassa, vaan kokonaisen historian, jossa punaisena lankana kulkee Jumalan välittämä sanoma ihmiskunnalle. Kyse ei ole siitä, etteikö meillä ole tarpeeksi todistusta Jumalasta. Kyse ei ole siitä, että olisi jotenkin epäselvää, mitä Jumala meiltä tahtoo ja miten Hän haluaa meidät pelastaa. Kyse ei ole siitä, etteikö Jumala olisi sanoin ja teoin näyttänyt, että Hänen rakkautensa on täydellistä ja että Hän pitää lupauksensa viimeistä piirtoa myöten. Kyse on siitä, sanommeko kuten Pietari: ”Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän Sanat.”

Ke 28.2. ”Veljeni, te jotka uskotte meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, kirkkauden Herraan, älkää erotelko ihmisiä.” Jaak.2:1

Luin, että ihmisen arvot ovat muotoutuneet jo 14-vuotiaana. Mielemme on jo tuolloin päättänyt, keitä kohtaan meillä on ennakkoluuloja, keitä arvostamme, keiden kanssa emme halua olla tekemisissä, keiden huomiota tavoittelemme. Vain jokin kriisi jossa tarvitsemme esim. apua ihmiseltä, jonka kanssa emme muuten juttelisi, voi muuttaa asenteita. Tai sitten se, että otamme Jeesuksen sanat todesta. Raamattu sanoo, että jos emme rakasta lähimmäistämme, rikomme Jumalan lakia kaikilta kohdin. Kuinka helppoa on nähdä vain heidät joista voi olla hyötyä tai joilla on maallista valtaa. Kuinka vaikea on kohdata heitä, jotka eivät viehätä millään lailla. Jumalan hyvyys tuli kuitenkin kirkkaimmin näkyviin juuri siinä, miten Jeesus näki heikot, halveksitut ja syntiset. Oi Jeesus, avaa silmämme!

To 1.3. ”Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet –pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat.” Jaak.2:19

Olisiko niin, että aika monen ihmisen sisällä on oletus jostain jumalolennosta. Enemmistö taitaa myös ajatella, että on vain yksi Jumala. Tieto Jumalasta ei kuitenkaan vielä pelasta. Pahat hengetkin tietävät, että on yksi Jumala. Ne muuten tietävät myös, että juuri Jeesus on Jumala, sen verran monta kertaa ne vapisivat kun Jeesus ajoi niitä pois, samalla todistaen Jeesuksen jumalallisesta voimasta. Ystäväni oli sotkeutunut okkultismiin. Lopulta hän ei enää voinut nukkua, pahat henget eivät antaneet rauhaa. Kaiken kokeiltuaan vasta Raamatun Sana ja rukous Jeesuksen nimessä toivat hänelle rauhan. Vuosien unettomuuden jälkeen hän nukkui kuin lapsi. On tärkeää tietää, että Jumala on. Vielä tärkeämpää on tietää, kuka Hän on. Hän on Jeesus Kristus, joka tuo rauhan täällä ja ikuisuudessa. Yksi ainoa

Pe 2.3. ”Tuntekaa kurjuutenne, surkaa ja itkekää! Kääntyköön naurunne murheeksi, ilonne masennukseksi.” Jaak. 4:9

Haluaako Jumala että masennumme ja olemme surullisia? Kyllä. Mutta Jumalan tarkoittama murhe ja masennus ovat ihan muuta kuin mitä ajattelemme. Tämä kohta kertoo siitä, miten me kuljemme nauraen elämän läpi, etsien mielihyvää kaikessa ensisijaisesti itsellemme, miettimättä keitä poljemme alas etsiessämme maailmallisia iloja. Viime kädessä yritämme saada Jumalankin toteuttamaan mitä haluamme. Kun sitten seinä tulee vastaan, se tekee kipeää. Takaa tulee joku, joka talloo meidät. Ilottelu ei enää tuotakaan iloa. Joutuu nöyrtymään. Nauru muuttuu murheeksi. ”Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon”. Joskus murheemme onkin armoa. On parasta tulla Jumalan nostamaksi, ei itsensä. On parasta löytää ilo Jumalassa, ei maailmassa. Iloitaan Herrassa murheenkin keskellä, Hän ei jätä!

La 3.3. ”Näin teidän tulisi sanoa: ”Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.” Jaak.4:15

Raamattu puhuu väärästä itsevarmuudesta. Jumala muistuttaa usein, ettemme me tiedä mitä huomispäivä tuo mukanaan. Teemme suunnitelmia, jotka voivat romuttua hetkessä. Jumala katsoo meitä ajan tuolta puolen. Hän tietää päivämme jo ennen kuin elimme yhtäkään niistä. Olen joskus miettinyt, miksi Jumala voi luvata meille niin paljon. Hän lupaa johdattaa, koska yksin Hän voi, Hän ainoana näkee tulevan. Hän lupaa olla kanssamme joka päivä maailman loppuun asti, koska yksin Hän voi, Hän on jo siellä. Hän lupaa antaa anteeksi, koska yksin Hän voi, Hän kuoli kaikkien syntiemme puolesta, niidenkin jotka ovat vielä edessä. Älkäämme olko väärällä tavalla itsevarmoja, vaan olkaamme varmoja Herrastamme. Kysytään, miten Hän elämämme näkee. Tämänkin päivän saimme yksin Hänen kädestään. Miten elät sen?

Su 4.3. ”Olkaa siis kärsivällisiä, veljet, Herran tuloon asti.” Jaak. 5:7

Maailmaa katsoessa voinee todeta, että ollaan lähempänä loppua kuin alkua. Monet kauhistelevat mahdollista ydintuhoa, ilmastonmuutoksen seurauksia, ruuan ja veden loppumista. Mutta jos sanoo, että Jeesus on tulossa takaisin, se naurattaa. Kuitenkin nykyään voidaan suurella varmuudella todeta, että kerran täällä eli Jeesus, joka kuoli ristillä ja jonka ylösnousemusta on vaikea kiistää. Tutkimus on osoittanut, että tiedämme mm. mitä Jeesuksen seuraajat opettivat ja mihin uskoen he antoivat myös henkensä. Miksi siis olisi vaikea uskoa, että Jeesus tulee takaisin niin kuin Hän sanoi? Se on yhtä vaikea kuin ensimmäisellä kerralla. Harvat uskoivat Häneen. Mutta he jotka näkivät ja uskoivat, lähettävät viestin meille. Jeesus tulee takaisin ja Hän on toivomme, kun maailma pimenee. Valo loistaa jo!

 

← Takaisin uutisiin ja blogeihin