Parempaa on tulossa

Kristityt uskovaiset puhuvat kuinka he ovat syntisiä ja huonoja ihmisiä. Ihmiset jotka eivät tunne Jumalan armoa Kristuksessa ja mitä tarkoitetaan olla syntinen, tällainen puhe on heistä vastenmielistä. Olen usein kuullut sanottavan, että olen ihan tavallinen, en mitenkään erityisen huono tai paha ihminen. Samoin ihmisten on miltein mahdotonta ymmärtää, että voi hyväksyä jonkun ihmisen, vaikka ei voi jakaa hänen arvomaailmaa tai tekoja. Muistan kuinka Balkanin sotien jälkeen 2000 luvun alussa ajattelin, että kuinka kauan rauhanaika mahtaa kestää. Kirjotin blogeja Balkanin sodasta, Sarajevosta, silloin kyselin silloin miksi ihminen ei voi elää rauhassa ja kunnioittaa erilaisuutta. Rauhanaikaa ei uutisotsikoiden mukaan kauan kestänyt. Media suorastaan yllyttää ihmisiä toisiaan vastaan. Viime päivinä olen ajatellut, täytyy miettiä mitä sanoo ja missä, vaikka tässä asiassa olen kyllä huono ihminen.

Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeessä;  ”Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itse kullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niin kuin kirjoitettu on, vanhurskas on elävä uskosta. Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sen tähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä Hänen näkymätön olemuksensa, Hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.”

Tämä maailma on paha ja ihmiselle vaarallinen. Tämä maailma ei tästä parane, ei tule aikaa, jossa ihmiset elävät rauhassa keskenään. Näin on ollut tuhansia vuosia ja näyttää jälleen kerran, että pahemmaksi menee. Kristittyjenkin on vaikea ymmärtää, että elämä parhaimmillaan on noin 35 000 päivää, eli älyttömän vähän. Psalmin kirjoittaja; ”Ihmisen elinaika on niin kuin ruohon, kuin kedon kukka hän kukoistaa, ja kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä tunne”. Parempaa on tulossa, sillä minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Erkki Haarala

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto

Toiminnanjohtaja

← Takaisin uutisiin ja blogeihin