Puheenjohtaja Vesa V. Viitaniemi kiittää

Tulin valituksi Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ryn hallitukseen syyskokouksessa 2008. Kahdeksan vuotta hallituksen jäsenenä, joista seitsemän puheenjohtajan tehtävissä, ensin varapuheenjohtajana vuoden 2010 alusta ja loppuvuodesta puheenjohtajana aina kuluvaan vuoteen, on antanut paljon sekä ollut samalla tapahtumarikasta ja mielenkiintoista aikaa.

missionmen-11
Liiton pitkäaikainen puheenjnohtaja Vesa V. Viitaniemi kiittää yhteisistä vuosista.

Valon määrä on lisääntynyt, näin uskon vilpittömästi. Upeita ihmisiä, hienoja hetkiä ja arjen haasteitakin, Kun nyt katson taaksepäin tätä vajaata kymmentä vuotta, nousee päällimmäisenä mieleen juuri matkan varrella tavatut hienot ihmiset. Eritoten olen iloinen paluusta juurille, yhdistyksemme on avautunut vahvasti koko Suomeen, niin kuin sata vuotta sitten.

Uudet Missionmen-solut ympäri rakasta maatamme vievät liike-elämän parissa työskentelevien joukkoon valon ja kristillisyyden sanomaa, tälle on tässä meidänkin ajassamme vahva tilaus. Tästä kuuluu erityisen iso kiitos Erkki Haaralalle, yhdistyksemme toiminnanjohtajalle.

Viron Liikemiesten Lähetysliiton ensiaskeleet ja vastaavan organisaation synnyttäminen myös Tansaniaan eivät olisi olleet mahdollisia ilman Liittomme hyvää esimerkkiä ja vahvaa kannustusta tälle tielle.

2010-luvun alussa saimme harmonisoitua hallitus-työskentelyämme, henki on ollut loistavaa, tätä jään kaipaamaan. Uuden toiminnanjohtajan opastaminen ja tukeminen alkuvuosina, jatkossa työ on hoitunut hienosti, myös etätyön lisääntyessä. Liiton 100-vuotishistoriikin tekeminen yhdessä Lauran kanssa, kahden pehmeän talouden saneerausohjelman läpivienti, monien uusien avustuskohteiden kanssa työskentely, sekä lämpimät suhteet usean ulkomaan organisaation ja keskeisten henkilöiden kanssa, ovat tuoneet oman rikkautensa tähän vapaaehtoistyöhön, joka arjessa on vaatinut satoja ja taas satoja tunteja vuosittain.

Puheenjohtajan tehtävänä on ollut palvella hallitusta ja yhdistystä, tukea toiminnanjohtajaa sekä toimia Anna-Liisa Pohjola Rahaston hoitokunnassa ja varainhoitovaliokunnan jäsenenä 2010- 2016.

Saimme erinomaisen näköalapaikan globaaliin avustus- ja lähetystyöhön Suomen Lähetysseura ryn hallitustyöskentelyn kautta 2011- 2017. Suomen Lähetysseuran taloustoimikunnan puheenjohtajana sain palvella vuosina 2012- 2014 sekä Kehitysyhteistyön palvelukeskus KEPA ryn hallituksessa 2014-2015.

Kaiken kaikkiaan valtakunnan tason ja alueellisia luottamustoimia oli yli kaksikymmentä pankin johtamisen ohella. Tämä toki on vaatinut oman aikansa ja tässä vaiheessa elämää on hyvä olla myös luopumassa.

Kiitos kaikille, Erkille, Riitalle ja Lauralle, koko hallituksellemme, jäsenistöllemme ja muille upeille ihmisille, joita olen matkan varrella saanut tavata. Olen oman viestiosuuteni saanut nyt tehdä ja uskon vakaasti, että yhdistyksemme löytää erinomaisen uuden puheenjohtajan jatkamaan yhdistyksen johtamista kohti vuotta 2020.

Vesa V. Viitaniemi
Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry
Puheenjohtaja

← Takaisin uutisiin ja blogeihin