Rakennetaan yhdessä kirkko Sakuun

Saku on nopeasti kasvava ja kehittyvä alue Tallinnan lähellä, jossa asuu noin 9500 ihmistä. Sakussa ei kuitenkaan koskaan ole ollut oma kirkkoa. Nykyisen seurakunnan käytössä on vanha ja huonossa kunnossa oleva veljesseurakunnan rukoushuone, mihin mahtuu korkeintaan 50 ihmistä. Lisäksi tilassa pienten lasten ja liikuntavammaisten on vaikea liikkua. Sakun seurakunta ei itse omistaa rukoushuonetta, vaan se vuokraa tilan veljesseurakunnalta.

Sakun nykyinen seurakuntarakennus

Seurakunnan toiminta

Sakussa perustetiin viisi vuotta sitten (2013) oma itsenäinen luterilainen seurakunta – EELK:n Sakun Tuomaksen seurakunta, joka on mahdollistanut sen, että Sakun seurakunta kasvaa nopeasti.   Seurakunnassa on aktiivista lapsi- ja nuorisotyötä, joka tavoittaa laajasti eri-ikäisiä. Sakun seurakunnan nuoret erityisesti kaipaavat kirkkoa, jossa voisi kokoontua yhdessä toisten kristittyjen nuorten kanssa ja johon voisi kutsua myös uusia nuoria. Virossa on paljon nuoria, jotka eivät ole kertaakaan elämässään astuneet kirkkoon.

”Nykyinen rukoushuone on omalla tavallaan jännittävä haaste – joskus putket ovat jäässä ja vettä ei ole, nuortenillan valmistelu alkaa takan lämmityksellä ja kirkon penkkien uudelleenjärjestelyllä. Ihan ”oma nurkka” ja lämmin huone, jossa kokoontua olisi tosi hieno juttu.” – Sakun nuoret

Rippikouluryhmä

Oma kirkkorakennus herättäisi uteliaisuutta ja tekisi seurakunnan ja Jumalan läsnäolon näkyväksi koko kunnassa ja mahdollistaisi Jumalanpalvelukset, kaste-, hää-, hautajaistilaisuuksien järjestämisen, lapsi- ja nuorisotyön kehittämisen, kokoukset ja erilaiset konsertit ja tilaisuudet.

Kirkon rakentaminen

Jotta seurakunta saisi tehdä työtä myös tulevaisuudessa ja kehittyä, on oma seurakuntatyönkeskus- kirkko hyvin tarpeellinen. Sakun kirkon rakentamiseksi on perustettu säätiö ”Sakun kirkon rakentaminen”, jonka perustajia ovat Sakun kunta, EELK Konsistoriumi ja EELK Hagerin seurakunta. Säätiö on jo tilannut Sakun kirkon suunnittelupiirrokset ja ne ovat jo valmiina.

Sakun kunta on kirkon rakentamiseksi antanut seurakunnalle tontin ja kirkon rakentamiseksi on olemassa virallinen rakennuslupa. Rakentaminen aloitetaan välittömästi ulkokuoresta, kun siihen on riittävästi varoja koossa. Alustava hankkeen kustannusarvio on n. 950 000 euroa. Tällä hetkellä Viron kirkkohallitus on luvannut tukea hanketta n. 350 000 eurolla. Loppusumma on tarkoitus kerätä lahjoituksin. Suomen Liikemiesten Lähetysliitto on vuodesta 1990 asti ollut mukana tukemassa Sakun seurakuntaa ja nyt järjestämme Suomessa valtakunnallisen keräyksen Sakun kirkon hyväksi. Vastaavanlainen keräys järjestetään myös Norjassa luterilaisen kirkon toimesta.

Osallistu keräykseen

Voit tehdä lahjoituksen tilisiirtona Suomen Liikemiesten Lähetysliiton tilille, josta summa menee lyhentämättömänä Sakun seurakunnalle.

Maksutiedot:

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto

Tili: FI 14 5319 0420 0885 31

Viite: 1054

Rahankeräyslupa: Nro ra/2017/129 on voimassa 1.4.2017-31.3.2019 koko suomen alueella ahvenanmaata lukuunottamatta. Myöntänyt poliisihallitus 8.2.2017.

”Sakun kunta on Tallinnan rinnalla yksi maan nopeimmin kehittyviä alueita, jonne monet nuoret perheet ovat perustaneet kodin. Kunnassa on todella hyvät mahdollisuudet urheiluun ja vapaa-ajan viettoon sekä hyvätasoiset päiväkodit, koulut ja kulttuurikeskus. Julkisuudessa kunta tunnetaan ehkä parhaiten oluttehtaastaan. Sakun ihmiset kuitenkin tarvitsevat kipeästi myös paikan, josta saada hengen ravintoa ja kokoontua yhteen luterilaisina. Siksi Saku tarvitsee omaa kirkkoa. Kaikki tarvittavat valmistelut rakentamista varten on tehty: Kunta on varannut kirkolle tontin, piirustukset ovat valmiina ja rakennuslupa on annettu. Tarvitsemme nyt kuitenkin lisärahoitusta, jota toivomme saavamme lahjoitusten muodossa. Olisin iloinen, jos Sakun asukkaat saisivat kokea, että monet ihmiset haluavat tukea oman kirkon rakentamista, jota Sakussa ei ole koskaan ollut. Kiitos lahjastasi ja Jumala siunatkoon sinua!“ Urmas Viilma, Viron arkkipiispa

← Takaisin uutisiin ja blogeihin