Toiminnanjohtajalta

Luin jälleen kerran Heikki Nuutisen toimittamaa Suomen Liikemiesten Lähetysliiton historiikkia 1920–1990, jossa todetaan liiton tarkoituksesta: ”On kysymys liikemiesten suorittamasta lähetystyöstä. Liiton tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää evankelisluterilaista sisä- ja ulkolähetysharrastusta liikemiesten sekä kaupan ja teollisuuden palveluksessa olevien keskuudessa. Liitto perustettiin alun perin liikemiesten keskuudessa, ja siksi tarkoitus oli toimia vain heidän parissaan. Pian osoittautui kuitenkin tarpeelliseksi lavennus niin, että jäseniksi pääsivät muutkin kuin liikemiehet. Niinpä vuonna 1921 liitto sai huomattavaa kannatusta maanviljelijäväestön keskuudessa, mikä kuitenkin oli vain hetkellinen ilmiö. Sen jälkeen liitto on keskittynyt ensisijaisesti toimimaan pelkästään liikemiesten keskuudessa.”

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto on kristillisenä järjestönä missionäärisen lähetyskäskyn haasteen ytimessä edelleen, toiminnallamme ja osaamisellemme on enenevässä määrin tarvetta. Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuului vuonna 2015 suomalaisista 60 % ja Jumalaan uskoi vuonna 2000 lähes 70 % suomalaisista, vuonna 2015 alle 40 %. Lähetystyölle on nykyään tarvetta myös Suomessa enemmän, kuin koskaan.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko määrittelee lähetystyön: ”Kirkolle keskeistä on sanoma kaikki rajat ylittävästä Jumalan armosta ja rakkaudesta. Kirkko on olemassa todistaakseen tästä. Siksi se kutsuu ihmisiä Jumalan yhteyteen sekä rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Seurakunta on tässä keskeinen toimija omalla alueellaan. Kirkon järjestöjen avulla seurakunnat pyrkivät tekemään tästä totta kaikilla mantereilla.

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto on osaltaan toteuttamassa tätä tehtävää. Tuemme taloudellisesti yhteistyökirkkojen lähetystyötä mm. Etiopiassa, Tansaniassa, Venäjällä, Namibiassa ja Virossa. Tavoitamme yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen ja seurakuntien kanssa yrittäjiä eripuolella Suomea. Yrittäjille suunnatut aamiaistilaisuudet kokoavat useita kymmeniä Hyvän Mielen Aamiaiselle. Liitto on järjestänyt ensimmäisiä liikemiehille suunnattuja aamiaistilaisuuksia jo 60 vuotta sitten.

Erkki Haarala

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto

← Takaisin uutisiin ja blogeihin