Vapaaehtoisuus on ihmisen perustarve

Blogi_avustus_800

Vuosia sitten eräs saarnaaja sanoi: ”Usko näivettyy, jos et palvele.”

Raamatussa se sanotaan Jesajan suulla näin: ” Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi. Silloin sinun valosi puhkeaa näkyviin kuin aamunkoi ja hetkessä sinun haavasi kasvavat umpeen. Vanhurskaus itse kulkee sinun edelläsi ja Herran kirkkaus seuraa suojanasi. Ja Herra vastaa, kun kutsut häntä, kun huudat apua, hän sanoo: ’Tässä minä olen.'”

Toisen palveleminen murtaa omaa itsekkyyttä. Jesajan mukaan se kasvattaa haavamme umpeen. Se pitää uskomme elävänä.

Miksi palveleminen pitää uskon elävänä? Koska palvellessa olet täysin uskon varassa. Et voi palvella omassa voimassasi, tarvitset Jumalaa. Et voi vastata ihmisten tarpeisiin yksin, tarvitset Jumalaa. Et voi palvella, jos et saa rakkautta ylhäältä aina uudelleen jaettavaksi, tarvitset Jumalaa.

Palvellessa tarvitset kaikkia niitä uskon ulottuvuuksia, joita usko Jeesukseen ihmiselle lahjoittaa: rakkautta, toivoa, rauhaa, viisautta, voimaa, lempeyttä, kärsivällisyyttä, totuudellisuutta, armollisuutta.

Ihminen on parhaassa paikassa silloin kun hän tarvitsee Jumalaa. Ilman Jumalaa on vaikea saada aikaan mitään hyvää omassa elämässä saati toisten elämässä. Kun palvelet, sinä itse saat Jumalalta kaikkea mitä tarvitset tehdäksesi sitä, mihin Hän sinua kutsuu. Sydämesi on elossa, saat elää uskosta joka täyttää sinut ilolla, etkä näivety.

Mutta muista, ihmisen suurin kutsumus ei ole jotain mitä sinä teet. Ei vaikka tekisit mitä tahansa toisten hyväksi. Ihmisen tärkein kutsumus on elää lähellä Luojaansa, levätä Vapahtajan sylissä. Ja siitä käsin lähteä palvelemaan oman kutsumuksen mukaisesti, etsien ja erehtyenkin, mutta iloiten!

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto on kiinnostunut siitä, että löydät paikkasi ja saat palvella. Haluamme luoda siihen mahdollisuuksia juuri sinulle. Ennen kaikkea kerromme ilolla sekä Suomessa että muualla maailmassa siitä kutsusta, jonka esittää taivaan ja maan Luoja. Se kutsu esitettiin Golgatan ristillä, kun taivaan ovet avattiin jokaiselle syntiselle. Siinä armossa, jokainen meistä, kutsutaan palvelemaan toinen toisiamme.

– Laura Kalaja, lähetyssihteeri, Missionmen

← Takaisin uutisiin ja blogeihin