Kuulumisia Sakusta 6/2020

Hei Missionmen-ystävät! Toivon, että teillä on kaikki hyvin ja että elämä palaa sielläkin vähitellen normaaliksi. Me saimme vapauden jatkaa jumalanpalveluksiamme ja kokoontumisiamme normaalisti toukokuun 10. päivä, mutta vielä emme tiedä mitä syksy tuo tullessaan. Tervehdin teitä tänään virolaisen kirkkovuoden päivän tekstin mukaan: “Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu […]

Anteeksiannon autuus

Anteeksiantaminen on ihmiselle yksi vaikeimmista ja samaan aikaan yksi helpoimmista tehtävistä. Se on ensimmäisiä asioita, joita opetamme anteeksi pyytämisen lisäksi pienelle lapselle ja jolta myös edellytämme kykyä antaa välittömästi anteeksi jo hiekkalaatikolla. Sille kaverille, joka kippasi kämmensyrjällään vastatehdyn kakun kumoon tai sille, joka sanoi pahasti tai ei ottanut leikkiin mukaan.

Milloin viimeksi itse annoit anteeksi? Entä oletko joutunut pyytämään sitä? Mitä sinulle vastattiin?

Tarina tavarasta

Taisin olla 10-vuotias istuskellessani eräänä sunnuntai-iltapäivänä isoäitini olohuoneen kirjahyllyn edessä. Mehulasi oli jäänyt keittiöön siirryttyäni olohuoneeseen ihastelemaan hänen alahyllyille asettelemiaan erilaisia pieniä matkamuistoja ja ylempää löytyviä värien mukaan huolellisesti lajiteltuja kirjojaan.

Yrittäjältä yrittäjälle: Kati Pesonen, Prafit Oy

Asiakaskuntamme rakenne muuttui myös taantuman ja sukupolven vaihdoksen myötä ja uskoni yrityksen tulevaisuuteen oli välillä lujilla. Isäni ja muut pitkänlinjan yrittäjät kuitenkin tukivat ja muistuttivat, että vuosikymmenten aikana on aiemminkin oltu hankalissa tilanteissa ja niistä on selvitty. Vähitellen aloin luottaa siihen, että oikeilla päätöksillä, joustavalla toiminnalla ja kovalla työllä tulemme pärjäämään.