Viime kerralla aloitin kolmeosaisen tarinan jota nyt siis jatkan.

Työssäni olen saanut oppia, miten tärkeää meille kristityille on todella luottaa ja nojautua Raamatun opetuksiin. Se miten olen saanut nähdä Sanan vaikuttavan kohtaamisteni ihmisten elämässä, ei jätä epäilyä siitä, toimiiko se vai ei. Suurimmat virheet ja laiminlyönnit olen aina tehnyt silloin, kun en ole ottanut rukousta, Raamatun opetuksia ja viestejä vakavasti tai rukouselämäni on ollut ”hiljaista”.

Hebr. 3:1-4 ”Sen tähden, pyhät veljet, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen,  2. joka on uskollinen asettajalleen, niinkuin Mooseskin oli “uskollinen koko hänen huoneessansa.” 3. Sillä hänen on Moosekseen verraten katsottu ansaitsevan niin paljoa suuremman kirkkauden, kuin huoneen rakentajan kunnia on suurempi kuin huoneen. 4. Sillä jokainen huone on jonkun rakentama, mutta kaiken rakentaja on Jumala.”

Tunnettu kirjailija George Orwell on sanonut: ”Mitä loitommaksi totuudesta ihmiset ajautuvat, sitä enemmän he vihaavat niitä, jotka puhuvat totta.” Toinen ajattelija on ateistiksi itseään tituleeraava Bertrand Russel, ja hän toteaa: ”Jos emme otaksu olevan Jumalaa, kysymys elämän tarkoituksesta on mieltä vailla.”

Tämä aika, jossa elämme, on suurten eksytysten aikaa. Jumalan Sana menettää jatkuvasti paikkaansa, valitettavasti myös seurakunnissa. Veren Evankeliumia julistetaan mahdollisimman vähän, koska se loukkaa tavallista ihmistä ja saa aikaan ahdistusta. Totuushan on se, että niin sen pitääkin. Olemma aina kuitenkin vastuussa valinnoistamme ja päätöksistämme – tahdomme tai emme, Jumalalle. Psalmi 2 on oiva opetus siitä.

1. Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?  2. Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan: 3. “Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä”. 4. Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä. 5. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan: 6. “Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni”. 7. Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: “Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. 8. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi. 9. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät.” 10. Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari. 11. Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella. 12. Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

On siis oleellisen tärkeää, että ihmisellä on suhde Jumalaan ja Hänen luomistyöhönsä. Kirjailija ja sielunhoitaja ja pastori Rick Warren on löytänyt ihmisen tarkoituksen ja kiteyttänyt sen kirjassaan Tavoitteena elämä. ”Kristuksessa saamme selville, keitä olemme ja minkä vuoksi elämme. Jo kauan ennen kuin kuulimme Kristuksesta ja toivomme heräsi, Hän tunsi meidät ja oli laatinut suunnitelmansa, jotta me voisimme elää kirkastettua elämää osana suurta tarkoitusta, jota Hän toteuttaa kaikkialla ja kaikkien meidän kauttamme.”

Ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille on tärkeää, että löydämme minuutemme Jumalan Luomistyöstä, koska muuten harhailemme ja haemme jotain muuta, mikä antaisi meille merkityksemme. Haemme sitä tavarasta ja mammonasta jotkut jopa erilaisista riippuvuuksista. Suuri vahinko tapahtuu siinä, että jos haemme sitä maailmasta, tyhjyys ei täyty vaan peittyy erilaisten täytteiden alle ja kumisee siltä aiheuttaen ahdistusta ja masennusta. Tätä tyhjyyttä tai alemmuustilaa sitten aletaan lääkitä juuri maallisilla aineilla ja tavaralla. Myös oppiarvot ovat hyviä yrityksiä täyttää tätä tyhjiötä. Mikään ei vaan riitä, jos siitä puuttuu Jumalan vaikutus ja läsnäolo.

Kohdatessani lähimmäisen, joka ei voi hyvin ja elää jatkuvan ahdistuksen alla, on tärkein tehtäväni näissä lauseissa, jotka ovat uuden kirjani alkulauseina: ” Minun tehtäväni sinun rinnallakulkijanasi, on saada sinut näkemään ja ymmärtämään oma arvosi ja asemasi Jumalan luomana ihmisenä. Olet Rakkauden kohde ja siksi luotu, kutsuttu ja lunastettu. Vaikka elämäsi olisi ollut miten traumaattinen ja vaikea, ei se poista sinusta tätä totuutta. Siksi olet myös varustettu kaikilla lahjoilla, mitä elämääsi varten tarvitset. Haluan auttaa sinua kohti tätä totuutta ja samalla auttaa sinua löytämään lahjasi ja ottamaan ne käyttöösi.”

Tämä on yksi Levon iltojen tarkoitus. Olkaa sisaret ja veljet siunattuja Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja rakkaudessa.

Tor Spiik