JUHLAKERÄYS

Lahjoittamalla liiton juhlakeräykseen tuet vainottuja Kristittyjä ympäri maailmaa. Suomen Liikemiesten Lähetysliitto käynnistää tänä vuonna keräyskampanjan, jolla Open Doorsin (OD) kautta tuetaan Kristittyjä pienyrittäjiä kestävästi lainaohjelman avulla.

YRITTÄJIEN TARINOITA

Syria_2019_0260109687_Web-1024x768

Vartouchi joutui luopumaan ruokapalvelustaan, kun hänen talonsa sortui sodassa. Työttömänä hän oli riippuvainen ruoka-avusta. Toivon Keskuksen avulla hän on nyt voinut avata liikkeensä uudelleen.

Hän sanoo: ”Olen onnellinen jokapäiväisestä työstäni. Olen lapsesta alkaen pitänyt ruoanlaitosta ja iloitsen tehdessäni maittavaa ruokaa. Huolet unohtuvat eikä minua väsytä. Mitkään sanat eivät riitä kertomaan, miten kiitollinen olen. Olen todella kiitollinen siitä, että sain apua.”

”Aloitan päiväni rukoilemalla kotona ja tulen tänne Jumalan Sanan ravitsemana, Hengen täyttämänä. Henki johtaa minua, ei oma voimani. Muutoin tämä olisi hyvin vaikeaa.”

– Vartouhi, Syyria

”Tavoitteenamme ei ole tehdä makeistehtaalla voittoa, vaan pyrkiä maksamaan ihmisille palkat. Kaiken tämän mahdollisti Jumalan
johdatus ja 5000 euron pienlaina”

– Makeistehtaan perustaja

Näimme vuonna 2016, että apua tarvitsevia ihmisiä on enemmän kuin töitä tarjolla. Näimme, että ihmiset ovat olleet useita vuosia ruokajonoissa hankkimassa ruokaa perheilleen ja ajattelimme, että pitää olla pysyvämpi ratkaisu. Erityisesti ihmisten, jolla ei ole tutkintoa on vaikea hankkia töitä. Nämä henkilöt ovat usein naisia.

Pienlainan avulla löysimme paikallisen kokin, joka alkoi opettamaan naisia hylätyssä tehdas rakennuksessa makeisten valmistamista. Tänä päivänä työllistämme yli 34 henkilöä, joista suurin osa on naisia. Nämä naiset ovat ylpeitä, että he voivat nyt tukea omaa perhettään taloudellisesti. Näiden naisten ei enää tarvitse mennä kirkon ruokajonoon kerjäämään ruokaa.

Lahjoita tilinsiirtona

Voit tehdä lahjoituksen tilisiirtona Suomen Liikemiesten Lähetysliiton tilille.

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto
Tili: FI 14 5319 0420 0885 31
Viite: 1009

Rahankeräyslupa RA/2019/468 24.5.2019-23.5.2021 koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla. Poliisihallitus 24.5.2019