Oivalluksia yrittäjältä yrittäjälle

Tänä syksynä toimittaja, juontaja ja valmentaja Laura Siltala tapaa yrittäjiä ympäri Suomen ja keskustelee heidän kanssaan yrittäjien oivalluksista. Suomen Liikemiesten Lähetysliitto jakaa näitä oivalluksia kerran kuussa erityisesti yrittäjän arkea rohkaisemaan.

Kuka olet?

Olen Satu Näsärö, Original Sokos Hotel Vaakunan sekä Original Sokos Hotel Pasilan hotellinjohtaja. Olen toiminut tässä pestissä nyt runsaan vuoden verran, tätä ennen olin töissä Rovaniemellä Arctic Light Hotellin ja City Hotellin hotellinjohtajana. Vuodesta 1985 olen työskennellyt hotelli-, ravintola- sekä matkailualalla. Myös kokemusta oman firman pyörittämisestä löytyy.

Olet toiminut erilaisissa esimies- sekä johtotehtävissä. Mitä olet oivaltanut johtamisesta?

Johtaminen ei ole oikeasti vaikeaa. Rakastan tehdä työtä ihmisten kanssa ja haluan olla läsnä niin työntekijöiden kuin asiakkaiden keskuudessa.

Päällimmäisenä mieleen tulee kolme asiaa:

1. Teen sen minkä lupaan. Olen luotettava ja luotan.

2. Olen helposti lähestyttävä, tasapuolinen ja oikeudenmukainen.

3. Pyrin luomaan työpaikalle hyvää fiilistä -töissä saa olla hauskaa!

Mitä menestyminen sinulle merkitsee?

Koen olevani menestynyt, kun pystyn toteuttamaan haaveitani, elämään minun näköistä, itsenäistä elämää, olemaan onnellinen. Menestys merkitsee minulle myös mahdollisuutta tehdä rakastamaani työtä josta nautin sekä sitä, että saan kokea kivoja hetkiä läheisteni kanssa.

Miten saavutat rauhallisen mielentilan?

Työn vastapainoksi pidän itsestäni huolta fyysisesti. Käyn kuntosalilla ja juoksen. Aion osallistua tänä vuonna ensimmäistä kertaa 10 kilometrin juoksuun Helsingin Midnight Runissa. Pidän siitä, että minulla on pieniä haasteita koko ajan.

Olen aina ollut avoin erilaisille ideoille ja tehnyt päätökset nopeasti. Uskon intuition ja tunteen johdattavan minut oikeaan suuntaan ja olenkin tarttunut moniin erilaisiin mahdollisuuksiin luottavaisesti.

Kun Original Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtajan paikka tuli auki, olin varma, että tämä hotelli on juuri minulle sopiva. Omaan osaamiseen pitää uskaltaa luottaa silloin kun on sen aika ja paikka. Me suomalaiset olemme joskus liian epävarmoja oman osaamisemme suhteen.

Mikä on sinulle paras kiitos työssäsi?

Onnistumiset, työntekijöiden ja esimiesten. Asiakkaiden odotusten ylittäminen. Hyvä tulos.

Mihin haluaisit haastaa/ mitä rohkaiset tänään toiset yrittäjät pohtimaan tai tekemään?

Onnellista yksi ihminen joka päivä. Se voit olla myös sinä itse!