Raikkaan vihreä rairuoho tuoksuu ja näyttää pääsiäiselle. Mikä tekee pelkästä ruohosta niin suurta ja arvokasta, että sitä voi verrata kristikunnan suurimpaan ja tärkeimpään juhlaan, pääsiäiseen?

”Oo – tipu on muninut! Äiti, kato! Tipu on muninut mulle pääsiäismunan rairuohoon!” Ja päälle hymyä korvasta korvaan, innostusta, iloa ja helpotuksen huokaus, kun odottaminen päättyi riemullisesti.

Näin sen opetamme lapselle konkreettisesti. Opetamme, mikä on pääsiäisen ihme. Se on se, että syntyy uutta! Rairuohon pienestä vaatimattomasta siemenestä pöllähtää tuuhea raikas ruohomatto. Pääsiäistipu antaa lahjansa – uutta elämää edustavan munan, jonka sisältä kuoriutuu jotain, mitä emme vielä tiedä. Mutta siitä saamme olla varmoja, että jotain kivaa ja mieluista sieltä paljastuu.

Pääsiäisenä juhlimme juuri sitä, että kuolleesta syntyy uutta elämää. Eikä se ole pelkkää lasten leikkiä ja tarinaa rairuohosta ja pääsiäismunista, vaan totista totta. Ja sen uuden elämän lahjan saamme me kaikki, sinä ja minä. Ja saamme avata jännittävän lahjan, emmekä etukäteen tiedä, mitä hyvää ja mieluista saamme. Jeesus teki sen ihmeen, että nousi elämään kuolleista. Ja Jeesus tuo mukanaan meille uutta sekä tänne maanpäälliseen elämään että tulevaan taivaalliseen.

Ja vielä loppukaneettina arkinen vertaus omasta elämästäni:

Nyt kun olen jäämässä eläkkeelle, avaan ikään kuin pääsiäismunan: en tiedä, mitä edessä on, mutta uskon että jotain hyvää ja kaunista.

Lämmin kiitos teille kaikille, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä tavalla tai toisella. Olette tehneet elämästäni iloista, vaihtelevaa ja kiinnostavaa.

Siunausta sinulle elämääsi!

Riitta Westerholm

Liiton pitkäaikainen sihteeri