Tervehdys Suomen Liikemiesten Lähetysliiton ystävät!

Olen uusi jäsen joukossanne ja voisin esittäytyä pienen jatkokertomuksen kautta. Tai lähinnä tuoda näkyväksi omaa ajatusmaailmaani kaiken kiireen ja arjen paineiden keskellä eläville. Yli 20 vuoden kokemus kristittynä terapeuttina, on avannut aivan uudenlaisen näkökulman kristilliseen elämäntapaan ja auttanut ymmärtämään, miten erilaisia elämänkokemuksia ihmisillä on. Olen myös joutunut tämän takia paljon tutkimaan ja pohtimaan Raamattua ja sen viestiä meille kaikille. Eteenkin näiden erilaisten ihmiskohtaloiden kautta, olen saanut nähdä miten parantavaa viestiä Raamattu särkyneille jakaa. Olen oppinut näkemään Raamatun hyvinkin selkeänä ja realistisena oppikirjana hyvään ja tasapainoiseen elämään. Seppo Jokinen on usein sanonut, että jos ihmiset eläisivät todellisen Raamatun opetuksen mukaan, et sotia ja sovittamattomia riitoja olisi.

Nimeni on Tor Spiik ja vuodesta 1995 asti tehnyt kristillistä terapiatyötä ammatikseni. Jos jotakin kiinnostaa enemmän tietää kuka olen ja millainen on taustani ja koulutukset tähän ammattiin, voi käydä tutustumassa www.kristillinenterapiakeskus.fi sivustolla. Olen kesän alussa perjantai-iltaisin aloittanut Sinitaivassalissa, Levon illat nimisen tapahtumasarjan, joka on saanut erinomaisen vastaanoton. Kymmenestä kahteenkymmeneen aktiivista kuulijaa joka kerta paikalla, ja mukaan tulleista moni haluaa jatkossa olla myös tekemässä. Olemme toistaiseksi sopineet Erkin kanssa, että illat jatkuvat ainakin ensi vuoden alkuun, joka toisena perjantai-iltana. Nyt kuitenkin ideasta vähän syvemmin.

Aihe on oikeastaan erittäinkin ajankohtainen, kaiken tämän aikamme luoman paineen keskellä eläville. Jatkuva kiire, suorittaminen, välinpitämättömyys, epäoikeudenmukaisuus ja muut elämänarvojen muutoksen keskellä elävät, ovat hukassa itsensä kanssa. Meille kristityille on elintärkeää, että löydämme kuitenkin myös sellaisen totuuden, että Jumala on yhä edelleen kaiken tämänkin keskellä läsnä ja pitää huolen omistaan. Huolimatta siitä, miten me kristityt olemme Hänen Sanaansa vääntäneet ja vähätelleet, Hän ei ole koskaan väistynyt, ollut olematta, eikä Hänen läsnäolonsa ole riippuvainen siitä, miten me sen koemme tai miten uskoamme suoritamme. Hänen läsnäolonsa on nyt, aina ja ikuisesti kaikkialla totta. Kuten Hän Sanassaan toteaa, myös meidän uskomme on edelleen voimassa: 

Matt 21: 22 “Totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, niin ette ainoastaan voisi tehdä sitä, mikä viikunapuussa tapahtui, vaan vieläpä, jos sanoisitte tälle vuorelle: ‘Kohoa ja heittäydy mereen’, niin se tapahtuisi. Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte.”

Miten vahvasti uskomme tämän viestin olevan totta meidän jokapäiväisessä elämässämme tänään? Olemme sitäkin pohdiskelleet yhden illan aiheena. Usein tuntuu siltä, että olemme luovuttaneet uskomme ja ihmekokemuksemme lääkäreille ja parantajille. En usko, että Jumala on kovinkaan tyytyväinen siihen, että laistamme Hänen opetustaan ja luovumme Hänen parantavasta ja terveeseen ajatusmaailmaan ohjaavasta Sanasta. Mutta siitä lisää seuraavalla kerralla.

Tor Spiik