Keitä olette ja mitä yritystä edustatte?

Olemme Elina Forsblom ja Henna Nyqvist. Yrityksemme on Oy Lycka Reklam Ab.

Kuinka yrityksenne sai alkunsa ja oliko kumppanin löytäminen vaikeaa?

Ison mainostoimiston kasvatteina oli helppoa lähteä omilleen, kun työvuosia oli jo karttunut, ympärillä tutut kumppanit ja alihankkijaverkostot kunnossa. Yhteisiä työvuosia meillä oli takana vain 1,5, kun päätimme ottaa tandemhypyn tuntemattomaan ja perustaa oman kahden naisen mainostoimiston. Lyhyestä yhteisestä urasta huolimatta uskalsimme lähteä omillemme yhdessä, sillä vahva side ja luottamus välillemme oli kehittynyt heti alkumetreistä lähtien.

Mitkä kolme neuvoa antaisitte ihmiselle, joka pohtii yrittäjäksi ryhtymistä?

Yrittäjäksi lähtiessä pitää luottaa 100 % omaan osaamiseen sekä myytävään tuotteeseen.
Kannattaa käydä esim. yrittäjyyskurssi, jossa avataan yrittäjän vastuita ja velvoitteita sekä ohjataan yrittäjää alkumetreillä. Pilke silmäkulmassa, jalat tukevasti maassa, kädet tähtiä kurkotellen – siinä kiteytettynä.

Kuinka huolehditte omasta hyvinvoinnistanne?

Ruokavalio ja vitamiinit sekä ulkoilu ja liikunta sopivassa suhteessa perheen kanssa hyggeilyyn antaa hyvät eväät energiselle arjelle. Unohtamatta hyvien yöunien merkitystä – yrittäjän pitää myös nukkua riittävästi.

Oletteko aina osanneet pitää työn ja levon suhteen balanssissa? Milloin se on ollut erityisen vaikeaa?

Pienen firman yrittäjinä on venyttävä, kun asiakkuudet ja työt sitä vaativat. Kiire ja akuutit toimeksiannot eivät tule kello kaulassa, joten näin hektisellä alalla on taottava, kun rauta on kuumaa. Toisaalta alkuvuosien jälkeen olemme pyrkineet siihen, että viikonloput pyhitetään levolle, jos ajoittain joudummekin arki-iltaisin tekemään töitä pidempään. Mukava puoli meidän työssämme on liikkuvuus ja usein iltatyöt pystytään hoitamaan kotoa käsin jopa sohvan nurkassa perheen läsnä ollessa.

Seuraatteko oman toimialanne tapahtumia aktiivisesti?

Seuraamme alan julkaisuja ja osallistumme aktiivisesti tapahtumiin. Olemme myös tietoisia muiden toimijoiden liikkeistä ja tekemisistä, mikä on helppoa tämän päivän maailmassa, jossa sosiaalinen media mahdollistaa asioiden jakamisen.

Mitä sanoisitte parikymppisille Elinalle ja Hennalle?

Seuratkaa unelmianne ja kulkekaa niitä kohti. Uskaltakaa luottaa itseenne ja ottaa riskejä, sillä laakereillaan lepäämällä ei saavuta haaveitaan. Onni on tehdä unelmista totta.