”Etsikää ensin Jumalaa ja Hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.” Matteus 6:33

Kuuntelen usein apologeetta Ravi Zachariaksen opetuksia. Hän kertoo toisinaan kertomuksia, niin kuin Jeesuskin teki. Tässä yksi niistä.

Tämä avaa tuota Raamatun kohtaa, jossa sanotaan, että kun etsimme ensin Jumalaa, niin sen mukana saamme kaiken muunkin.

Oli rikas mies. Päivittäin tuo rikas mies teki kävelylenkin linnastaan kaupungille. Kaupungin laidalla istui aina sama kerjäläismies. Kerran tuo rikas mies pysähtyi juttelemaan kerjäläisen kanssa. Siitä tuli vähitellen rutiini. He vaihtoivat joka päivä kuulumisia. Rikas mies kertoi, että hänellä on poika. Ja että hän pitää taiteesta ja että hänellä on mittava taidekokoelma. Kerjäläinen kertoi, että hän on aika taiteellinen myös ja pitää piirtämisestä.

Rikas mies kysyi, voisiko kerjäläinen piirtää kuvan rikkaan miehen pojasta? Kerjäläinen lupasi, jos rikas mies tuo paperin ja kynän.

Niin rikas mies tuli poikansa kanssa ja kuva piirrettiin. Kuva ei ollut kummoinen, mutta rikas mies taittoi sen taskuun ja kiitti kerjäläistä.

Vuodet kuluivat ja eräänä päivän poika tuli yksin kerjäläisen luo. Rikas mies oli kuollut. Poika jatkoi kerjäläisen luona käymistä kuten isänsäkin oli käynyt. Eräänä päivänä poika ei tullutkaan. Muutaman päivän päästä kerjäläinen päätti lähteä katsomaan, oliko jotain tapahtunut. Hän tuli rikkaan miehen linnan ovelle ja koputti. Palvelija avasi oven ja kertoi, että poikakin oli kuollut. Ja että sisällä juuri oli alkamassa taidehuutokauppa rikkaan miehen taidekokoelmasta. Kerjäläistä hän ei kyllä päästä sisään tuon näköisenä.

Kerjäläinen halusi kovasti nähdä taidekokoelman. Hän kävi lainaamassa siistin puvun ja tuli takaisin linnalle.

Taidehuutokauppa oli juuri alkamassa. Paljon ihmisiä istui salissa. Upeat taulut olivat näytillä. Mukana oli myös kerjäläisen piirtämä kuva rikkaan miehen pojasta. Se oli kehystetty.

Niin huutokauppa alkoi. Meklari sanoi, että rikas mies oli jättänyt ehdon: huutokauppa tulee aloittaa tuosta kerjäläisen piirtämästä kuvasta. Kukaan ei halunnut huutaa sitä, koska he odottivat malttamattomina oikeita taideaarteita. Kerjäläinen löysi taskustaan lantin, ja sillä hän sai tuon piirtämänsä kuvan takaisin itselleen.

Ihmiset alkoivat malttamattomina pyydellä, että päästäisiin jo asiaan ja oikean taiteen pariin. Meklari oli hetken hiljaa ja sanoi sitten, että rikkaalla miehellä oli toinenkin ehto. Kuka ikinä osti tuon piirretyn kuvan rikkaan miehen pojasta, hänelle annetaan koko muukin taidekokoelma.

Rukous: Jeesus, Sinä olet elämän lähde. Auta meitä asettamaan Sinut elämässämme ensimmäiseksi. Tapahtukoon Sinun hyvä tahtosi silloinkin, kun emme sitä ymmärrä. Kiitos, että lupauksesi kestävät ja kantavat. Ilman Sinua meillä ei ole mitään, mutta Sinussa meillä on kaikki. Aamen.