Korinttolaiskirjeessä todetaan, että kun me tulemme seurakunnassa yhteen, kaikilla on jotain annettavaa. Antamisen siunausta saamme kokea Tuomasmessussa, sillä yhtäkään messua ei voida järjestää ilman suurta joukkoa heitä, jotka laittavat itsensä likoon.

Tuomasmessun järjestäjänä on vaikea pukea sanoiksi, miten arvokas jokainen messun tekijä meille on ja miten hyvältä tuntuu, kun joka kerta tekijöitä löytyy, joskus vasta viime minuuteilla. Paikkansa löytävät kirkon koristelijat, jotka taiteilevat lahjoitusruusut penkkien päätyihin ja alttarille. Kantajat, jotka tekevät suorastaan urheilusuorituksen roudatessaan rukouspöytiä alakerrasta kirkkosaliin ja taas illalla takaisin. He, jotka valmistavat rukousalttarit ja laittavat ehtoollispikarit odottamaan. Mahtavatko tietääkään kuinka paljon rukouksia Tuomasmessun väki jättää rukouspöydille Jumalan huolenpidon alle. Bändi ja äänentoistomiehet, jotka käyttävät Tuomasmessupäivänä usean tunnin valmistautuessaan palvelemaan kirkkoväkeä musiikilla. Kryptan ihana Marja, joka leipoo kaikille messun tekijöille herkut ja keittää kahvit. Joku ystävällinen on leiponut ehtoollisleivät ja joku täyttänyt ehtoolliskannut, joista ehtoollisavustajat jakavat pyhää viiniä. Toiset valmistautuvat pesemään hartaasti pikarit ehtoollisen jälkeen, kun Kristuksen ruumis ja veri on nautittu ja matkaa jatketaan puhtain sydämin. Kolehdinkantajat haaveineen käyvät läpi jokaisen penkkirivin, että maailman vähäosaiset saisivat toivoa elämäänsä. Valokuvaaja näkee linssin läpi uusia näkökulmia ja kuvaa tärkeitä tunnelmia ja muistoja jälkipolville. Liturgi, saarnaaja, esirukousjohtaja, Raamatun tekstin lukijat, juontaja, kaikki astuvat rohkeasti ihmisten eteen puhumaan asiansa, mutta he eivät ole yksin, sillä Jeesus on heidän vierellään. Esirukoilijat ja öljyllä voitelijat asettuvat itkevien ja iloitsevien rinnalle. Ja lopuksi kun kirkkoväki lähtee jälleen kohti uutta viikkoa, heitä tervehtii samat iloiset kasvot jotka ottivat heidät myös iloisesti vastaan heidän tullessaan kirkkoon.

”Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.” (Kol. 3:17) Me järjestäjät kiitämme teitä kaikkia, jotka olette mukana Tuomasmessuissa tavalla tai toisella. Ja kiitämme Jumalaa, että ensi vuonna olemme saaneet järjestää Tuomasmessuja Turussa jo 30 vuotta. Rukouksemme on, että sillä on iankaikkista merkitystä jokaiselle messukävijälle ja messun tekijälle.

Haluaisitko sinä tulla mukaan Tuomasvapaaehtoiseksi. Ota yhteyttä Laura Kalaja p. 0400 396 000 tai sähköpostilla laura.kalaja@missionmen.fi