Ensinnäkin kiitos paljon, että olette ajatelleet meitä ja keränneet meille taas varoja lisää 3375 euroa (Syksy 2020) Sakun kirkon käyttöönoton hyväksi! Tiedämme, että keräyskampanjoiden järjestäminen ei tässä tilanteessa ole helppoa, mutta olemme vaikuttuneita ja kiitollisia tästä lahjastanne!

Vuosi on todellakin ollut poikkeuksellinen, mutta samalla myös siunattua aikaa seurakunnallemme. Sakun kunnassa ei koskaan ole ollut oma kirkkoa ja sen puolesta on rukoiltu vuosia ympäri Viroa. Tähän rukoukseen on nyt saatu viimein vastaus. 21. joulukuuta EELC: n arkkipiispa Urmas Viilma vihki Sakun Pyhän Tuomaksen kirkon toiseksi uudeksi EELC: n kirkoksi sitten Viron toisen maailmansodan jälkeen! Seremonia kuvattiin, ja sitä voit katsella tästä linkistä.

”Kun puhuu Sakun ihmisten kanssa uudesta kirkosta, tuntuu siltä, että kunnan väki odottaa jännityksellä ja vähän innoissaankin, että tuleeko se kirkko vai ei. Sakussa taitaa olla vielä paljon Tuomaksen kaltaisia opetuslapsia, jotka haluaisivat ensin koskea Jeesukseen tunnustaakseen sitten: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!”.”


Juri Vallsalu vuonna 2018

Kuten Suomessakin Virossakin on taas ”vanhanaikainen todellinen talvi”. Ensimmäistä kertaa saamme viettää talven lämmitetyissä tiloissa. Myös tässä pandemiatilanteessa vanha rukoushuone olisi toimintaamme aivan liian pieni. Olemme kiitollisia uudesta kirkosta ja siitä, että saamme vihdoin olla Kirkko sakulaisille. Olemme jo viettäneet lukuisia jumalanpalveluksia ja sen lisäksi uudessa kirkossamme on vietetty jo hautajaisia sekä jopa yhdet häät. Kirkko on kaunis, ja siitä on kiinnostunut sekä paikalliset ihmiset, että media. Kiitämme Jumalaa siitä, että kirkkoon on joka päivä tullut uusia ihmisiä.

Katsomme eteenpäin nyt ja toivomme, että seuraava rakennusvaihe voisi alkaa vielä tänä vuonna. Sisätiloissa meille riittää vielä töitä äänentoistojärjestelmän rakentamiseksi sekä alakerran lapsi- ja nuorisotyön tilojen rakentamisessa. Vaikka katsomme eteenpäin, tunnemme olomme hyvin onnelliseksi ja siunatuksi jo mistä meillä on jo! Ilman Jumalaa ja teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Lämpimiä terveisiä kaikilta meiltä!

Magne Mølster Sakun seurakunnan pastori

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto jatkaa Sakun seurakunnan kirkkohankkeen tukemista, jotta viimeinenkin rakennusvaihe saadaan päätökseen. Rakennusvaihetta voit tukea rukouksin sekä taloudellisesti alla olevilla tiedoilla:

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto
Tili: FI04 5716 9020 1092 40
Viite: 1009