Tämän viikon Päivän Sanat on tuottanut Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

MAANANTAI ”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” Joh. 1:5

Illat pimenevät syksyä kohti täällä pohjolassa. Mikä on tunnelmasi tänään? Pimeneekö vai valaistuuko? Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Vaikka ympärillä olisi kuinka pimeää, elämän valo loistaa meille. Vaikka välillä emme näe valoa edes tunnelin päässä, voimme silti tarrautua siihen, että pimeys ei koskaan saa kaikkea valtaa.

TIISTAI ”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Room. 8:37–38

Olen tänä kesänä saattanut monta läheistä odottamaan ylösnousemuksen aamua. Mitä elämästä jää käteen? Jumalan rakkaus. Se on voima, joka ei koskaan häviä ja yhdistää meidät myös rajan yli. Meille on annettu lupaus siitä, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Niin suuri voima on Jeesuksen sovitustyöllä koko maailman puolesta. Se voittaa myös kuoleman vallan.

KESKIVIIKKO ”Sitten hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi ylös taivaaseen ja lausui kiitoksen. Hän mursi leivät ja antoi palat opetuslapsilleen, ja nämä jakoivat ne kansalle. Samoin hän jakoi kaikkien kesken ne kaksi kalaa. Kaikki söivät kyllikseen.” Mark. 6:41–42

Jokainen meistä voi jakaa vain siitä, mitä on saanut. Kun se jaetaan kiitollisena, silloin voi tapahtua ihme. Kaikki tulevat kylläiseksi ja jää ylikin. Nämä eväät riittivät viidelletuhannelle miehelle perheineen. Ihmeet voivat olla hyvin arkisia. Sydämen kääntyminen toisen puoleen ja hymy. Romuraudan kerääminen ja muuttaminen rahaksi, päivän ruoka-annokseksi. Mitä sellaista sinulla on, jota et ole vielä huomannutkaan?

TORSTAI ”Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niin kuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan. Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.” 1. Kor. 13:12–13

Minkälaisen kuvan näet peilistä? Välillä on vaikea jopa tunnistaa itseään kuvasta. Minkälaisen kuvan näet Jumalasta? Välillä elämä puristaa niin, että Jumalan kasvot saattavat hävitä näkyvistä. Tai haluamme unohtaa hänet kokonaan. Mutta Jumala näkee meidät peilistään oikein Jeesuksen sovitustyön tähden. Siksi me voimme kerran katsella häntä myös kasvoista kasvoihin. On joku, joka tuntee minut täysin ja hyväksyy minut. Suurin niistä on rakkaus.

PERJANTAI ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt. 28:20

Tämä lupaus seuraa toimeksiantoa, jota lähetyskäskyksi nimitetään. Tärkeää on, että emme jämähdä paikallemme, vaan olemme liikkeellä hyvän puolella. Kristus on kaiken hyvän lähde. Toimeksianto ei purista, koska meidän ei tarvitse tehdä työtä yksin. Saamme olla armahdettuja sanansaattajia. Ja tiedämme, että meillä on aina hyvää seuraa. Luotetaan siihen, kaikki päivät maailman loppuun asti.

Marja Soikkeli

Sidosryhmäpäällikkö, Medialähetys Sanansaattajat

sansa.fi