Tämän viikon Päivän Sanat on tuottanut Open Doorsin ulkosuhteiden johtaja Miika Auvinen.

MAANANTAI: “Heittäkää kaikki murheet Jumalan kannettavaksi, sillä hän pitää teistä huolen.” (1. Pietarinkirje 5:7)

Koronakriisin keskellä joudumme kohtaamaan monenlaista epävarmuutta. Yritysten ja yrittäjien toimintakykyä koetellaan. Moni joutuu tekemään raskaita päätöksiä. Apostoli Pietari, kuten tänä päivänäkin uskonsa takia vainon kohteeksi joutuvat kristityt, opettavat meitä elämään pelon ja epävarmuuden keskellä. Mitä voisimme oppia heiltä?

TIISTAI: ”Olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.” (1. Pietarinkirje 3:15)

Kriisin keskellä moni pysähtyy elämän peruskysymysten äärelle. Kerro rohkeasti mihin Jumalan antama toivo perustuu. Onko joku lähelläsi, joka kaipaisi juuri nyt toivoa ja rohkaisua?

KESKIVIIKKO: ”Kaiken loppu on lähellä. Olkaa siis ymmärtäväiset ja raittiit voidaksenne rukoilla. Ennen kaikkea pysykää kestävinä keskinäisessä rakkaudessanne.” (1. Pietarinkirje 4:7-8)

Mitä vaikeammassa tilanteessa elämme, sitä tärkeämpää on pitää yhtä ja rukoilla toinen toistemme puolesta. Ketä sinä voisit jelpata tänään? Kenen puolesta sinä voisit rukoilla?

TORSTAI: ”Sen, joka kärsii kristittynä, ei pidä hävetä, vaan hän kirkastakoon kristityn nimellä Jumalaa.” (1. Pietarinkirje 4:16)

Jos joudut kokemaan syrjintää tai vainoa uskosi tähden, muista, että se on joskus kristityn osa tässä maailmassa. Häpeän ja pelon sijaan, saamme tässäkin turvata Kristukseen, jonka täydellinen rakkaus karkottaa pelon.

PERJANTAI: ”Jättäkää siis kaikki pahuus ja vilppi, kaikki teeskentely ja kateus ja kaikki panettelu. Niin kuin vastasyntyneet lapset tavoitelkaa puhdasta sanan maitoa, jotta sen ravitsemina kasvaisitte pelastukseen.” (1. Pietarinkirje 2:1-2)

Ihmisen lopullinen päämäärä on pelastus – syntien anteeksiantamuksen kautta saavutettu iankaikkinen elämä Jumalan yhteydessä. Onko sinulla jotain Pietarin yllämainituista esteistä, jotka estävät kasvua kohti tätä päämäärää?

Lisätietoa Open Doorsin työstä: https://opendoors.fi/

Open Doorsin työtä voit tukea myös perjantaina osallistumalla Sinitaivassalilla järjestettävään hyväntekeväisyyskonserttiin. Lue lisää tästä linkistä.