Tämän viikon Päivän Sanat on tuottanut Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen puheenjohtaja Terhi Haverinen.

MAANANTAI: ”Jumala on kutsunut teidät Poikansa Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme, yhteyteen, ja hän pysyy sanassaan.” 1. Kor. 1:9

Jumala kutsuu sinua ja minua. Välillä arjen murheet ja kiireet vievät huomiomme ja suhde Jumalan jää elämässä sivuun. Jumala on kuitenkin uskollinen ja luotettava. Hän kaipaa olla yhteydessä meihin. Mitä vastaamme Hänelle?

TIISTAI: ”Kun tekin autatte meitä rukouksellanne. Näin nousee monista sydämistä kiitos Jumalalle siitä armosta, jota hän on osoittanut meitä kohtaan.” 2. Kor. 1: 11

Kristittyinä meitä kutsutaan elämään yhteydessä toistemme kanssa. Tässä tekstissä Paavali ja Timoteus ovat lähetysmatkallaan joutuneet vainojen kohteeksi. Vaikeassa tilanteessa heitä on auttanut muiden kristittyjen rukoukset. Kun hätään on rukoiltu apua yhdessä, saadaan myös yhdessä iloita ja kiittää. Mistä sinä haluat tänään kiittää Jumalaa?

KESKIVIIKKO: ”Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.” Hepr. 10:24

Olen saanut elämäni varrella apua muuttoihin, lastenhoitoon sekä moniin muihin arkisiin tarpeisiin. Kullan arvoista on ollut myös ystävät, jotka ovat jaksaneet kuunnella ja tukea haasteellisissa elämänvaiheissa. Kun itse on saanut näin kokea huolenpitoa ja rakkautta, haluaa sitä myös antaa eteenpäin. Välittämistä voi osoittaa myös tuntemattomille osallistumalla esimerkiksi johonkin keräykseen taloudellisesti tai vaikkapa neulomalla nuttuja tai sukkia. On hyvä pysähtyä miettimään, että miten voisin tänään auttaa lähimmäistäni.

TORSTAI: ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.” Hepr. 13:8

Elämässä joudumme sopeutumaan moniin uusiin asioihin ja tilanteisiin. Tänä vuonna korona on tuonut monia muutoksia niin ihmiskontakteihin, vapaa-ajan viettoon kuin työelämään. Emme tiedä milloin elämä normalisoituu, ja mikä on tuleva uusi normaali. Kaiken muutoksen keskellä rauhoittaa ajatus siitä, että meillä on jotain pysyvää ja turvallista, vankka peruskallio, Jeesus Kristus.

PERJANTAI: ”Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija.” Matt. 23:11

Jeesus antoi omalla elämällään esimerkin, mitä on palveleva johtaminen. Hän ei elänyt herrana, vaan oli opetuslapsiaan kohtaan kärsivällinen ja kannustava. Jeesus opetti omalla esimerkillä ja lähetti keskeneräiset opetuslapset ”kentälle” opettamaan ja palvelemaan. Jeesus kutsuu myös sinua ja minua elämään lähetettynä, ilosanomaa kertoen ja toisia palvellen.

Lisätietoa Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen toiminnasta: https://vskl.fi/