VIIKKO 43: Tämän viikon Päivän Sanat on kirjoittanut Raamattu puhuu seurakuntapastori Ismo Haapala.

MAANANTAI: ”Yhtäkkiä ilmestyivät näkyviin ihmiskäden sormet, ja ne kirjoittivat kuninkaan palatsin kalkitulle seinälle, vastapäätä lampunjalkaa, ja kuningas näki käden, joka kirjoitti.” Daniel 5:5.

Jumalan sormi kirjoittaa seinälle ja saa kaikkien huomion. Jumala puhuu meille myös tänään. Emme tarvitse edes tulkkia; Jumala on lähellä ja puhuu meille. Rakkaudessaan Jumala haluaa vetää meidät lähelle itseään ja kirjoittaa siksi sydämemme seinälle.

Heprealaiskirje 10:16 ”Tämä on se liitto, jonka minä teen heidän kanssaan näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: minä panen lakini heidän sydämeensä ja kirjoitan ne heidän mieleensä.”

TIISTAI: ”Heidän tulee ottaa karitsan verta ja sivellä sitä ovenkamanaan ja molempiin ovenpieliin niissä taloissa, joissa he karitsaa syövät.” 1. Moos.12:7

Sanoma pelastuksesta on elintärkeä. Israel ei tiennyt veren sivelyn tärkeyttä, Jumala kertoi sen heille. Me emme itsestämme tiedä tarvitsemaamme pelastusta. Jumala kertoo sen meille Sanassaan. Saarnaaja 3:11 ”Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanaan, myös ikuisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Ihminen ei kuitenkaan käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei niiden alkua eikä loppua. ”

Jumala on pannut sisimpäämme kaipuun Iankaikkisen Isän luo.

KESKIVIIKKO: ”Niin hän nousi aterialta, riisui viittansa, otti pellavaliinan ja sitoi sen vyötäisilleen. Sitten hän kaatoi vettä pesuastiaan ja alkoi pestä opetuslastensa jalkoja ja kuivata niitä pellavaliinalla, joka oli hänen vyötäisillään.” Johannes 13:4-5

2 Moos. 21:5-6 mukaan orjaksi joutunut sai lähteä seitsemäntenä vuonna, mutta halutessaan voi jäädä rakastamansa isännän luo, korva lävistettynä. Jeesus alkoi palvelijaksi rakkauden tähden ja suostui lävistettäväksi ristillä kuin orja, käsistä ja jaloista. Sitä emme mitenkään pysty korvaamaan, voimme vain ottaa lunastuksen vastaan.

TORSTAI: ”Katso, minä lähetän enkelin sinun edellesi varjelemaan sinua tiellä ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka minä olen valmistanut.” 2 Moos. 23:20

Kuinka usein olen itse epäröinyt ja pelännytkin lähteä seuraamaan Jumalan tahtoa elämässäni. Johdatuksen löytäminen voi olla haastavaa. Olen itse usein se vaikein kivi kääntää, koska minulla on vahva näkemys siitä, missä olen hyvä. Kun puhun Kaikkivaltiaan kanssa, usein unohdan, että kysymys ei ole siitä, missä olen hyvä. Jumala etsii niitä, jotka ovat valmiit seuraamaan Häntä. Hoosea 6:6 ”Sillä laupeutta minä tahdon enkä uhria ja Jumalan tuntemista enemmän kuin polttouhreja.”

PERJANTAI: ”Jeesus sanoi hänelle: Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee. Seuraa sinä minua.” Johannes 21:22

Jumalalla on aivan erityinen ja henkilökohtainen suunnitelma ja kutsu meille jokaiselle. Hän muistuttaa myös siitä, että se on niin henkilökohtainen, niin tärkeä, ettei omaa elämää ja kutsua kannata verrata kenenkään muun kanssa. Minä saan seurata Häntä juuri sellaisena kuin olen; rakastettuna, hyväksyttynä ja lunastettuna.

Lisätietoa Raamattu puhuu seurakunnan toiminnasta tästä.