VIIKKO 47: Tämän viikon Päivän Sanat on kirjoittanut kielenkääntäjä filosofian maisteri Ari Salminen. Salminen on toimii turkkilaistyössä Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä.

Maanantai: ”Moni viskoo sanoja kuin miekanpistoja, mutta viisasten kieli on lääke.” Sananlaskut 12:18

Joskus elämä on kuin miekkailuottelu: terävät sanat lyövät meihin haavoja, ja täytyyhän meidänkin silloin vastata samalla mitalla. Tämä ei kuitenkaan ole Jumalan tahtomaa elämää. Hän tahtoo, että valvomme sanojamme. Että tunnustamme syntimme. Että tulemme aina uudestaan Hänen luokseen, Jeesuksen luo, jonka sanat parantavat meitä.

Tiistai: ”Vaella viisasten kanssa, niin viisastut; tyhmäin seuratoverin käy pahoin.” Sananlaskut 13:20

Olisi hyvä löytää itselleen rakentavaa seuraa. Ongelmana on vain se, että tässä maailmassamme ei ole muuta seuraa kuin syntistä, mukaanlukien meidät itsemme. Tämän ongelman kohtasi aikanaan Jeesuskin, silti Hän lyöttäytyi syntisten seuraan. Hän ei pelkää, että tyhmyys tarttuu muista Häneen; päinvastoin, Hän antaa oman viisautensa ja vanhurskautensa vajaille ihmisille.

Keskiviikko: ”Nauraessakin voi sydän kärsiä, ja ilon lopuksi tulee murhe.” Sananlaskut 14:13

Ilo pyyhkäisee ohi tuhatta ja sataa, mutta murhe on ainainen seuralainen. Mutta muista se Jeesuksen sana, kun Hän sanoo: ”Te tulette murheellisiksi, mutta teidän murheenne on muuttuva iloksi.” Vaikka ilon lopuksi monesti tuleekin murhe, Jeesukseen turvaavan kaikkien murheiden jälkeen tulee loppumaton ja sanoinkuvaamaton ilo.

Torstai: ”Valoisa silmänluonti ilahuttaa sydämen; hyvä sanoma tuo ydintä luihin.” 15:30

Joskus voi ihan vieraankin ihmisen iloinen ilme, tai joku hyvä sana, vaikkapa keskellä ruuhkaista markettia, ilahduttaa. Ja monien huonojen uutisten uutisvirrassa joku yllättävä hyvä uutinen tuo hyvän mielen. Aivan erityisellä tavalla hyvä sanoma Jeesuksesta, siitä että

Hän on kantanut syntisi, tuo ydintä luihin: Jopa viimeisellä tuomiolla pystyt tämän ilosanoman varassa kestämään.

Perjantai: ”Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät.” 16:3

On hyvä rukoilla Jumalan siunausta kaikille päivän toimille. Silloin työsi on Herraan haltuun heitetty. Hankkeesi menestyvät, mutta eivät välttämättä ihmisjärjen mukaisesti. Katso, kuinka Jeesus heitti työnsä Herran haltuun, ja mihin se Hänet johti? Ristille. Niinpä kun heität Herralle kaikki ja seuraat Ristin Miestä, hankkeesi menestyvät, ennen kaikkea ikuisuuden näkökannalta.