Viime vuonna käynnistimme valtakunnallisen rahankeräyksen, jolla tuetaan Virossa Sakun kirkon rakentamista. Sakun kunnassa ei koskaan ole ollut oma kirkkoa ja sen puolesta on rukoiltu pitkään ympäri Viroa. Tähän rukoukseen on nyt saatu viimein vastaus ja kirkon peruskiven muuraustilaisuus järjestettiin 18.6.2019. Miljoonan keräyssumman tavoitteesta puuttuu vielä noin 220 000 euroa. Tästä huolimatta ensimmäiset tilaisuudet kirkossa pyritään viettämään jouluna 2020, jos Sakun kunta antaa luvan rakennuksen käyttöönottoon. Luvan saaminen vaatii rakennustöitä vielä 20 000 euron edestä.

Lähestymmekin nyt teitä hyvät liiton ystävät, sillä toivomme että voisitte olla mukana keräämässä tätä summaa kanssamme, jotta aktiiviset seurakuntalaiset voidaan kerätä yhteen viettämään yhteistä joulua!

KUULUMISIA SAKUSTA 10/2020 Magne Mölster Sakun seurakuntapastori

Kaikista Covid-19-pandemiaan liittyvistä haasteista huolimatta on monia syitä kiittää Herraa! Ja on monia syitä kiittää teitä, veljet ja sisaret Kristuksessa Suomessa, jotka osallistutte aktiivisesti seurakuntamme rakentamiseen!

Oman kirkon tarve korostunut entisestään nyt korona-aikana. Virossa on annettu korona-pandemian leviämisen estämiseen uudet ohjeistukset, jotka sallivat vain 50% täyttö-asteen julkisissa tiloissa. Käytössämme olevaan veljeskunnan rukoushuoneeseen mahtuu normaalinakin aikana vain 50 henkilöä ja nyt joudumme rajoittamaan osallistujien määrää. Tämä on erittäin valitettavaa, sillä sunnuntaisin kokoontuvaan lastenkirkkoon olisi nelinkertainen määrä osallistujia.

Tavoitteenamme on siirtyä uuteen Sakun kirkkoon mahdollisimman pian rahoituksen järjestyessä. Kirkon siunaaminen on suunniteltu tehtäväksi 21.12., joka on Pyhän Tuomaan päivä ja siunaamisen suorittaa EELC:n arkkipiispa Urmas Viilma. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös internetin kautta ja tahdommekin lämpimästi toivottaa teidät tervetulleiksi seuraamaan sitä.

Ilouutisena kerromme myös sen, että Sakun kunta on luvannut ottaa vastuun suurimmasta osasta kirkon tulevaa puisto- ja pysäköintialuetta. Tämä on hienoa ensinnäkin siksi, että säästämme budjetissa 100 000 euroa ja toiseksi siksi, että se osoittaa kuntapäättäjien kiinnostuksen kirkkoa kohtaan.

Kiitos, että olette kanssamme rukouksissa ja lahjoitusten kautta! Koko Sakun seurakunnan puolesta: siunatkoon Kaikkivaltias Jumala teitä runsaasti!

Voit tehdä lahjoituksen tilisiirtona Suomen Liikemiesten Lähetysliiton tilille, josta summa menee lyhentämättömänä Sakun seurakunnalle.

Maksutiedot:

Saaja: Suomen Liikemiesten Lähetysliitto

Tili: FI04 5716 9020 1092 40

Viite: 1009

Rahankeräyslupa RA/2019/468 24.5.2019-23.5.2021 koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla. Poliisihallitus 24.5.2019