Raamatun luomiskertomuksessa sanotaan, että seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi. Käännös on hieman harhaanjohtava, sillä kyse ei ollut levosta siinä mielessä, kuin me ihmiset tarvitsemme lepoa väsyttyämme. Jumala ei ollut väsynyt, vaan Hän päätti luomistyön. Seitsemännen päivän lepo tarkoitti, että työ tuli valmiiksi.

Mielestäni on ihanaa, että jokaisen työvaiheen jälkeen Jumala katsoi tekemäänsä, ja totesi sen olevan hyvää. Joskus tehtävämme voi näyttää vuoren korkuiselta, emmekä saa edes aloitettua, koska perille pääsy tuntuu mahdottomalta. Viisasta onkin jakaa työ osiin, tehdä yksi asia kerrallaan, ja myös ihastellen katsella joka vaiheen jälkeen, miten hyvää siitä tuli.

Huomattavaa on myös se, että Jumala ei tehnyt kaikkea yksin. Meidän kolmiyhteisen Jumalamme ytimessä on suhde; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Yksi Jumala, kolme Persoonaa, ja jokaisella oma tehtävänsä luomistyössä. Kaunis ja saumaton yhteistyö.

Ihminen tarvitsee lepoa. Ja joskus ihminen kokee olevansa yksin, me kun olemme vain yksi persoona. Mutta Jumalamme esimerkin mukaisesti voimme toimia yhdessä, muistaen tarpeen mukaan päättää sen, minkä aloitimme, tai jakaa sen osiin tavoitteen saavuttamiseksi. Ja ehdottomasti meidän tulisi aika ajoin ihastella sitä, mitä hyvää on tullut tehtyä.

Me Suomen Liikemiesten Lähetysliitossa kohtaamme ihmisiä liike-elämän eri aloilta. Kohtaamme heitä, joilla bisnes sujuu hyvin ja heitä, joiden työ on vaakalaudalla. Kuuntelemme heitä, joilla on haasteita perhe-elämän ja työn yhteensovittamisessa ja heitä, joiden sisin kaipaa jotain, mitä työ tai omaisuus eivät voi antaa.

Emme kysele, mihin ihminen uskoo tai on uskomatta. Emme liioin kirjaa ylös, mistä keskustelemme tai mitä olemme kuulleet. Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Vaikka meillä on kokemusta parisuhde – ja perhetyöstä ja liike-elämän hoitamisesta, tärkein voimavaramme on kuitenkin luottamus ikiaikaiseen Jumalaan, jonka keinot auttaa eivät lopu silloin kun inhimilliset keinot loppuvat.

Haluammekin rohkaista sinua, jos missään elämäsi vaiheessa koet, että haluaisit jakaa taakkaasi, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia yhteisen keskusteluhetken, vaikka kahvilassa tai toimipaikassamme Sinitaivassalilla. Voit myös jättää rukouspyynnön ja saat luottaa, että pyyntösi kuullaan.

Tahdomme tuota taivaallista toivoa elämäsi hetkiin!