”Mutta Minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä Hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.” Matt. 5:44–45

Aurinko paistaa niin pahoille kuin hyvillekin. Sade kastelee niin väärät kuin vanhurskaatkin. Miten paljon tämä maailma pyrkiikään pyyhkimään Raamatun Jumalan pois näkyvistä, ja silti yhä Hän vaikuttaa antaen armon aikaa luomilleen ihmisille. Jokainen päivä, joka meille tänäkin kesänä elettäväksi annetaan, on kutsu Isältä, joka odottaa tuhlaajapoikiaan ja – tyttäriään kotiin. Ei herätyskello meitä aamuisin herätä, vaan Luojamme.

Jumalan mielenlaatu näkyy siinä, mitä Jeesus kehottaa meitä tekemään, ja mitä Hän itse teki ja tekee. ”Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat.” Näytin tämän kohdan ystävälleni, joka edustaa toista uskontoa. Hän sanoi, että jos tekisimme näin, miten Jeesus kehottaa, ei olisi sotia. Jumalan rakkaus ja kutsu ulottuu vihamiehiinkin, niihin, jotka ovat meidän mielestämme pahoja. Olen rukoillut muutamien vihamiesten puolesta tämän elämän aikana. Seuraukset ovat olleet ihmeellisiä ja vapauttavia. En olisi voinut sitä tehdä, ellei taivaallinen Isä olisi ensin kutsunut minua ja muuttanut sydämeni väärää asennetta rakkaudellaan. Tajusin olevani aivan samalla viivalla vihamiesten kanssa, yhtä lailla armoa tarvitseva.

Kun tänä kesänä nautit valoisuudesta, auringosta ja sateesta, avaa sydämesi Isän kutsulle. Monia kutsuja sinulle esitetään tämän elämän aikana, mutta vain yksi Kutsuja on täydellinen armossa, rakkaudessa, totuudessa ja oikeudenmukaisuudessa. Hänelle on turvallista vastata ”kyllä”. Elämään saapuu auringon valoakin kirkkaampi valo, joka ei himmene sateisenakaan päivänä, vaan kirkastuu matkan edessä kohti todellista kotia.

Valoisaa kesää jokaiselle tätä lukevalle, Jumalan parasta siunausta koko elämääsi! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja lukuisille vapaaehtoisille tästä kevätkaudesta, jolloin olemme saaneet jälleen viedä valoa eteenpäin Suomessa ja muualla maailmassa!