Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan Hengen. (2. Tim. 1:7)

MAANATAI: Pelon aiheet tuntuvat lisääntyvän sitä mukaa kuin niitä tarkkailemme. Metsässä hyökkäävät hirvikärpäset, rannassa punkit. Mitä jos sairastun, tai läheiseni sairastuu. Sitten on tämä koronavirus ja USA:n ja Kiinan huonot suhteet, ja Venäjä. Kuolemakin pelottaa. Tahtooko Jumala lietsoa pelkoa? Ei. Raamattu vakuuttaa, että hän on antanut häneen luottavalle turvan pelkojen keskelle, Pyhän Hengen. Jeesus kutsui häntä myös Puolustajaksi. Yhtä hyvä suomennos olisi Lohduttaja.

TIISTAI: Eikö Pyhä Henki toimi sellaisten vahvojen erityisuskovien elämässä, ei kai hänellä ole minun kanssani mitään tekemistä? Minun uskoni on niin olematon, saatat sanoa. Väärin! Jokainen, joka turvautuu Jeesukseen ja hänen armoonsa, on saanut sydämeensä uskon vahvistajan ja lohduttajan, Jumalan Hengen. Lue Sanan lupauksia, niin vahvistut uskomaan sen. Se on luottamuksen, ei tunteiden asia.

KESKIVIIKKO: Tässä jakeessa Pyhän Hengen toiminnasta kerrotaan kolme rohkaisevaa puolta. Ensiksikin hän on voiman Henki. Millainen ihminen tarvitsee voimaa? Heikko. Siis, kun koet oman voimattomuutesi, olet juuri sopiva Hengen asuinsijaksi. Luulemme, että meidän täytyy ensin muuttua ja tulla voimakkaiksi, jotta saisimme Hengen. Asia on päinvastoin. Jumala joutuu usein tyhjentämään meitä omista psyykkisistä ja hengellisistä ponnisteluistamme, jotta lahjana saatava voima kelpaa. Jeesus ei luvannut, että kun Pyhä Henki tulee teihin, te tulette voimakkaiksi. Vaan: te saatte voiman.

TORSTAI: Varmaan voimaakin valtavampi asia on rakkaus. Pyhä Henki on rakkauden Henki. Kun tutkimme omaa sisintämme, emme löydä sieltä pyyteetöntä rakkautta, vaan jotain aivan muuta. Jopa hyvinkin mustaa ja likaista. Juuri siksi saamme kääntyä ainoan puhtaan rakkauden, Jeesuksen, hänen sovitustyönsä ja armonsa puoleen. Pyhän Hengen tärkein tehtävä on avata ja kirkastaa yhä uudelleen meille tätä rakkautta: syntisenä olet hyväksytty, kun turvaudut syntisten Vapahtajaan.

PERJANTAI: Joku ehkä pelkää, että jos otan Pyhän Hengen todesta, muutun omituiseksi. Jumala tekee minusta ihmehihhulin, enkä säily omana persoonanani. Tällaisiakin esimerkkejä valitettavasti näkee siellä täällä. Sana, joka on suomennettu terveeksi harkinnaksi, puhuu kuitenkin aivan muuta. Pyhä Henki vahvistaa jokaisen ainutlaatuista persoonaa ja tekee meistä enemmänkin maanläheisiä ihmisiä, jotka saamme – tai joiden täytyy – käyttää myös tervettä järkeämme.